Algatati luulevõistlus Pärnu autoritele

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Žüriid juhib (:)kivisildnik.
Žüriid juhib (:)kivisildnik. Foto: Ardi Truija

Pärnu loovisikute ühing kuulutas välja ainult Pärnu autoritele mõeldud luulevõistluse "Miss poeesia / mister poeesia 2016", mida toetab Pärnu linn.

Võisteldakse kolmes vanusekategoorias, igaühes neist valitakse kuus nominenti, kelle seast selgitab poeetidest koosnev žürii välja kaks võitjat: poeesia missi ja misteri. Žüriid juhib (:)kivisildnik ja konkurssi aitab korraldada Margit Peterson.

(:)kivisildnik märkis, et luulet hinnatakse eri vanusegruppides, kuna tekstiloome võimekus võib east tingitult erineda. Meeste ja naiste loomingut hinnatakse eraldi, sest üldjuhul kalduvad naiste ilusad ja lüürilised luuletused lämmatama vabamat ja jõulisemat meesluulet.

Võiduga kaasneb võimalus oma teosed auhinnatseremoonial ette kanda. Võistlustööd tuleb saata 30. aprilliks meiliaadressil poeesia@mail.ee, pikkus võib olla 30–60 tekstifailirida. Hinnatakse eelkõige kujundit ja kompositsiooni, luuletuse omapära, jõulisust ja terviklikkust.

Võitjad kuulutatakse välja 14. mail kell 17 kohvikus Versus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles