Pärnu turuhoone on ehitustöödeks valmis, kogu turgu kinni ei panda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vana turg.
Pärnu Vana turg. Foto: Urmas Luik

Kauplemine Pärnu turuhoones on peaaegu soikunud ja käivad ehitustööde ettevalmistused. Samal ajal pakuvad värske toidukraami müüjad kaupa juba väljas, ostjaid aga pole, sest levib info, et turg on kinni pandud.

Kuu aja eest valitses turuhoones tavapärane pilt, kus meeletul hulgal riidekraami ostjaid ootas, vahendasid ERRi teleuudised.

Eilseks oli enamik müüjaid uue kauplemiskoha leidnud. Aga just Leedu ja Poola rõivad moodustasid enamiku turul müüdavast ja muutunud kontseptsiooni järgi hakkab edaspidi nende asemel domineerima kodumaine toidu- ja tööstuskaup, samuti käsitöö.

Nüüd on värske toidukraamiga kauplejad majast välja kolinud. Turu osaline sulgemine renoveerimiseks ja tõik, et sinna leiab koha Rimi kauplus, tekitasid Pärnus palju kirgi.

Turu uuendustöid tegeva OÜ Hammerheadi juhataja Allan Kooli sõnutsi avatakse väliturg ametlikult 30. aprillil, Kalamajaka kohvik aga sai eritingimustel loa jätkata kauplemist 1. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles