Suitsuprii klassi preemia võitis Raeküla kooli 6.b

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürgised tubakaaurud kanduvad tuppa ka rõdul suitsetades.
Mürgised tubakaaurud kanduvad tuppa ka rõdul suitsetades. Foto: Andres Teiss/Postimees

Kooliõpilastele mõeldud ennetusprogrammi "Suitsuprii klass" lõpetas sel aastal suitsuvabana 768 klassi ehk 84 protsenti kõikidest alustanud klassidest. Loosi tahtel pälvis tervise arengu instituudi preemia Pärnu Raeküla Kooli 6.b klass.

Ennetusprogrammi edukalt läbinud klasside vahel loositi välja 18 preemiat väärtuses 270 eurot ja sel aastal esmakordselt ka viis lisapreemiat samas väärtuses. Preemiat saab iga klass kasutada ühiseks matkaks, ekskursiooniks, muuseumikülastuseks või muuks toredaks ettevõtmiseks.

Oktoobris liitus tervise arengu instituudi korraldatava ennetusprogrammiga 911 põhikooliklassi 209 koolist. Alustanud õpilaste arv oli 15 395.

Instituudi spetsialisti Minni Saapari sõnade kohaselt on see väga hea tulemus. "Kuigi tänavu oli programm esimest korda mõeldud ainult 4.–9. klassidele, osales selles rohkem klasse ja õpilasi kui varem, kui programmis olid ka gümnaasiumiklassid," sõnas ta.

Kõige enam ennetusprogrammis osalejaid oli 5.–7. klasside hulgas, keda oli 69 protsenti osalejatest.

Ennetusprogrammi eesmärk on toetada tubakavaba elustiili ja tunnustada mittesuitsetamist. Programmis osalevad õpilased on oma allkirjaga lubanud jääda vähemalt kogu programmi perioodil – oktoobrist aprillini – tubakavabaks. Peale suitsetamise ei tohi õpilased tarvitada muid suitsuvabu tubakatooteid ega teha vesipiipu või e-sigaretti.

Eestis viidi ennetusprogrammi ellu 14. korda. Ennetusprogramm sai 1989. aastal alguse Soomest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles