Major Kukk kõnetas kuulajaid Afganistani lugudega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna korraldatud kohtumisel huvilistega Pärnu keskraamatukogus kirjutas Martin Kukk autogrammi oma raamatusse “Kuus kuud kuumust”.
Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna korraldatud kohtumisel huvilistega Pärnu keskraamatukogus kirjutas Martin Kukk autogrammi oma raamatusse “Kuus kuud kuumust”. Foto: Urmas Luik

Vahipataljoni ülem major Martin Kukk lausus oma esikraamatut “Kuus kuud kuumust: Estcoy-12 Afganistanis” tutvustades, et tahtis kummutada Eesti inimeste arusaama sellest, mida missioonisõdurid seal tegid.

“Raamatut kirjutama ajendas see, et operatsioon, millest osa võtsin, sai 2014. aastal läbi. Aeg oli vaadata, mida eestlased Afganistanis kümne aasta jooksul tegid,” rääkis Kukk. “Fakt oli see, et inimesed said sellest valesti aru, sest kui ajalehes midagi avaldati, lugesin kommentaare. Tegin märkmeid, pärast missiooni hakkasin neid kokku kirjutama, see võttis paar aastat. Ma ei ole ju kirjanik, ma ei saa kahe kuuga raamatut valmis.”

Kõnealune raamat on kokkuvõte major Kuke teisest missioonist Estcoy ehk Eesti jalaväekompanii ülemana ja kompanii tegevusest Helmandi provintsis. Autor on enda päeviku kõrval kasutanud talle usaldatud sõdurite päevikuid, milles sõjalise tegevuse kõrval kajastub missioonil olija argipäev, suhtlemine sealse politsei, armee ja kohalike elanikega, ülesehitustööle kaasaaitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles