Nõustaja: Halinga OÜ on sisuliselt pankrotis

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halinga OÜ lehmad tahaksid kõhu täis süüa, kuid Veikko Toomere sõnutsi pole põllumajandusettevõttel rahaliselt võimekust sööta ette valmistada.
Halinga OÜ lehmad tahaksid kõhu täis süüa, kuid Veikko Toomere sõnutsi pole põllumajandusettevõttel rahaliselt võimekust sööta ette valmistada. Foto: Mailiis Ollino

Halinga osaühingu võlamure lahendamiseks koostas ettevõte möödunud aastal saneerimisplaani. Selle täideviimise nõustajaks määrati Veikko Toomere, kelles juhatus nüüd pettunud on, sest Toomere hinnangul peaks piimandusosaühing ikkagi pankroti välja kuulutama.

Saneerimine tähendab ettevõtte tervendamist. Halinga OÜ peab plaaniga tõestama, et suudab kindla ajaga leida raha võlgade tasumiseks, suutes samal ajal pankrotti vältida. Kuigi see nõuab võlausaldajatelt kannatlikkust, võib see tagada parema tulemuse: usaldajad saavad tagasi suurema summa kui võlglase pankroti puhul.

Nii maa- kui ringkonnakohus on kava vastu võtnud, kuid võlausaldajad on selle mõlemal korral vaidlustanud. Nüüd ootab plaan riigikohtu menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles