Jalakäija kehasoojus paneb LED-tuled teeületajat kaitsma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Mai kooli juures ülekäiguraja kohale paigaldatud uudne ohutusabisüsteem on selle loojate teada ainulaadne nii Baltimaades kui Skandinaavias. Tõenäoliselt pole sellist süsteemi kasutusel mujalgi.
Pärnus Mai kooli juures ülekäiguraja kohale paigaldatud uudne ohutusabisüsteem on selle loojate teada ainulaadne nii Baltimaades kui Skandinaavias. Tõenäoliselt pole sellist süsteemi kasutusel mujalgi. Foto: Urmas Luik

Osaühing Safelight on Pärnus Mai kooli juures nädala jagu päevi katsetanud uudset termokaamera ja LED-tuledega hoiatussüsteemi, mis peaks aitama muuta jalakäijate teeületuse ohutumaks.

Ohutusabi tööpõhimõte on lihtne: ülekäiguraja kohale paigaldatud termokaamera tuvastab teeületaja ja paneb autojuhtide tähelepanu äratamiseks ülekäiguraja juures asuvatel liiklusmärkidel plinkima kollased LED-tulede ribad.

“Ülekäigurajad on tavaliselt hästi valgustatud, aga ikka juhtub nendel liiklusõnnetusi, sest ühtlane valgustus on rutiinne,” rääkis osaühingu Safelight juhatuse liige Tarmo Rannak. “Meie väljamõeldud süsteem on intelligentne. See hakkab tööle siis, kui inimene teele astub.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles