Pärnu spordihalli katusetalad vajavad tugevdamist

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihalli Mai tänava poolse osa katusetalad vajavad tugevdamist.
Spordihalli Mai tänava poolse osa katusetalad vajavad tugevdamist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval tutvusid sissevarisenud katusega Pärnu spordihalli olukorraga eksperdid, kes arvasid, et spordihalli suure saali katust toetavad talad vajavad lisakinnitusi. Sellepärast jääb spordihall suletuks remonditööde lõpuni.

„Tugevdada on vaja kahte tala, mis asuvad Mai tänava poolses katuseosas ehk sealpool, kus toimus väikese saali katuse varing,“ rääkis spordihalli juhataja Vambo Talu.

Talu teatel ei saa väita, nagu vajaksid talad tugevdamist ehituspraagi tõttu.

„Lihtsalt kaks saali oli omavahel kokku ehitatud ja pärast õnnetust spetsialistid ning projekteerija arvasid, et oleks parem igaks juhuks neid talasid kindlustada,“ seletas Talu.

Esmaspäeval alustatakse sissevarisenud saali koristustöödega.

Kui pühapäeva hommikul avaldasid spordihalli töötajad lootust, et esmaspäeval saavad tööd alustada spordihallis asuvad Kimberi jõusaal ja Fittesti spordiklubi, siis nüüd on Talu kinnitusel selge, et kogu Pärnu spordihall jääb lähipäevil külastajatele suletuks.

Kas Pärnu spordihallis toimub kolmapäeval algama pidav noormeeste EMi kvalifikatsiooniturniir võrkpallis, on Talu kinnitusel täna veel lahtine, kuid lõplik otsus turniiri toimumise kohta peaks tulema esmaspäeval.

Kuigi spordihalliga tutvusid pühapäeval nii projekteerija kui ehituseksperdid, on Talu sõnade järgi endiselt vara õnnetuse täpseid asjaolusid öelda. Tema kinnitusel peab katusevaringu põhjused selgitama välja ekspertiis.

Laupäeval, 1. jaanuaril kukkus kella 13 ajal sisse Pärnu spordihalli väikese saali katus pindalaga umbes 435 ruutmeetrit. Katus langes spordisaali põrandale. Teadaolevalt varingu ajal majas inimesi ei olnud, sest spordihall oli suletud.

Päev varem olid töömehed visanud katusele kõrgemalt lund.

Varing lõhkus hoone kommunikatsioonid ja kogu majas olid ulatuslikud veekahjustused.

Spordihalli projekteeris Palm-E arhitektibüroo ja ehituse peatöövõtja oli AS Oma Ehitaja. Sama firma on ehitanud veel näiteks Põhja politseiprefektuuri hoone Tallinnas, spordiklubi Arctic Tartu spordihoone, Kuusalu keskkooli spordikompleksi ja taastusravikeskuse Estonia saunakompleksi Pärnus.

Äripäev kirjutas 2008. aastal, et Oma Ehitaja omanikeringi kuuluvad samad inimesed, kes osaühingusse Steniard, mis võitis nii Pärnu spordihalli ehituse kui linnavalitsuse uue hoone rekonstrueerimise konkursi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles