Hoolime rohkem kaassõitjast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänu Pärnu linnavalitsusele võime meie, pensionärid, sõita Pärnu linnabussides tasuta. Arvatavasti on ette nähtud, et iga sõitja kasutada on üks istekoht.

Kui bussis on vähe sõitjaid, pole probleemi, kui mõni kaaskodanik hõivab kaks kohta või paneb oma koti kõrvalistmele, aga kui sõitjaid on rohkem, peaks kõik istekohad olema istumiseks.

Vanematel prouadel on sageli kombeks istuda vahekäigupoolsele kohale ja jätta aknaalune koht vabaks. Järelikult peaks inimene sel juhul olema valmis pakkuma seda istekohta püstiseisjale, sest minu arvates on bussis võimalusel vaja istuda, kuna liikluses võib tekkida ohtlik olukord ja bussijuht on sunnitud avarii vältimiseks äkitselt pidurdama. On kevad ja tänavatel järjest rohkem võõraid autosid ning omi rullnokki. Tean inimest, kes bussis kukkus ja tagajärjeks on eluaegne raske invaliidsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles