Rõdul annavad saaki nii porgand kui hernes

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraja istutuskasti võib ise meisterdada ehituspoes müüdavast seguvannist, kuhu tuleb õhuaugud sisse puurida.
Paraja istutuskasti võib ise meisterdada ehituspoes müüdavast seguvannist, kuhu tuleb õhuaugud sisse puurida. Foto: Mailiis Ollino

Rõdul ja aknalaual annab edukalt maitsetaimi ja köögivilja kasvatada, varased juurviljasordidki võrsuvad lillekastis söömiskõlblikuks.

Toas aknalaual kasvavad Substrali aianduskonsultandi ja raamatu “Aiast siin- ja sealpool aknalauda” autori Eneli Kägeri sõnade järgi hästi väikesed tšillipiprad, kobartomatid, basiilik. Rõdule annab aga kujundada terve aia. “Mul on aastaid olnud seal salatit, murulauku, peterselli, sest siis pole vaja aiamaale või poodi joosta, saan rohelise lihtsamalt kätte,” kirjeldas ta.

Lillepotis kasvatamiseks sobib hästi tomatisort “Bajaja”. “See on poolkõrge pisikeste magusate viljadega ja hästi saagikas. Kui on meeles tomatipott sügisel õigel ajal tuppa tõsta, saab detsembri alguseni punaseid tomateid,” kiitis Käger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles