Pärnus etendub skandaalne ooper

Annika Poldre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Peterburi ooperipäevadel 7.–9. juulini saavad ooperihuvilised Pärnu kontserdimajas (pildil) näha kahte etendust. Viimasel, galaõhtul võib kuulata katkendeid tuntud ooperitest, mida esitavad maineka Peterburi ooperiteatri solistid ja orkester.

Rodion Štšedrini lüürilist ooperit ”Mitte ainult armastus”, mis esietendus 1961. aastal Novorossiiski ooperi- ja balletiteatris, on saatnud kõmuline kuulsus, sest publik vilistas selle esietendusel välja. Sellest ajast oli muusikalilik ooper pikka aega Venemaal põlu all. Helilooja on selle põhjuseks nimetanud inimeste hirmu seksiteema ees.

Kahele ooperietendusele, Gaetano Donizetti koomilisele melodraamale “Peeter I ehk Vene tsaari uskumatud seiklused” ja Štšedrini ooperile on pileteid veel saada, ütles Grädly Mihhailova kontserdimaja kassast. Kumbagi pole varem Eesti teatrilavadel mängitud. Oma ooperi etendusele saabub helilooja Štšedrin, kes on öelnud, et Peterburi ooperiteater on teinud sellest parima lavastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles