Kumb on tähtsam, laps või maailm?

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikjärve ja Avandi kehastatud armastajad vaevad, kas panna esikohale lapsesaamine või keskkonnast hoolimine.
Vaikjärve ja Avandi kehastatud armastajad vaevad, kas panna esikohale lapsesaamine või keskkonnast hoolimine. Foto: Mats Õun

Endla teatris täna esietenduvas draamas “Kopsud” kaalub armastajapaar raskeid valikuid: kas on mõistlik saada lapsi ökoloogilise kriisi, ülerahvastatuse ja hübriidsõdade ajastul?

Suurbritannia autori Duncan Macmillani 2011. aastal kirjutatud näidendi tõlkis Triinu Ojalo, lavastaja ja muusikaline kujundaja on Taago Tubin Ugala teatrist. Mängivad Märt Avandi ja Ugala teatrist Pärnusse kolinud Carita Vaikjärv, kellele see on esimene roll Endlas.

Loo keskmes on haritud ja keskkonnateadlik paar, kes soovib last, kuid samal ajal arvestada nii isiklike kui globaalsete aspektidega. Lapse üleskasvatamine tekitab autori sõnade järgi veel suurema ökoloogilise jalajälje kui iga päev lennukiga Londonist New Yorki lendamine seitsme aasta jooksul. Kumb on tähtsam, suhe või keskkond?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles