Ehitusjärelevalve: see oli lumerookijate täiesti ajuvaba tegevus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordihalli väikese saali katuse varisemise põhjustas ehitusjärelevalve hinnangul katusele kogunenud lumi.
Pärnu spordihalli väikese saali katuse varisemise põhjustas ehitusjärelevalve hinnangul katusele kogunenud lumi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu spordihalli väikese saali sissevarisenud katust takseerimas käinud ehitusjärelevalve esindaja hinnangul toimus varing katusele kogunenud liiga suurest lumehulgast, mis ületas fermide kandevõime mitmekordselt.

„See oli lumerookijate täiesti ajuvaba tegevus,“ kommenteeris PG Projekti juhataja Kalle Palu spordihalli suure saali katuselt allpool asuva väikese saali katusele lund visanud töömeeste koristustööd.

Väikese saali katusele kogunenud lumekogus Palu sõnade kohaselt kandekonstruktsioonidele saatuslikuks saigi. Tema jutu järgi oli katusel kordades rohkem lund, kui konstruktsioonid kanda suutsid.

Pärnu spordihalli konstruktsioonid projekteerinud Märt Mõttus omanimelisest inseneribüroost ei soovinud katusevaringu kohta kommentaare anda. „Ma ei taha sellest praegu rääkida,“ ütles ta Pärnu Postimehe intervjuupalvele.

Spordihalli on projekteerinud Palm-E arhitektibüroo. Ehituse peatöövõtja oli AS Oma Ehitaja.

Pärnu spordihall valmis eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles