Kartulikarask üllatas ersa-mokša lauljaid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde pärimuspäevale tõi külakosti värvikas ersa-mokša folklooriansambel Kilejne, kellele Kilingi-Nõmme klubi juhataja Piia Kajando kartulikaraskit pakkus.
Saarde pärimuspäevale tõi külakosti värvikas ersa-mokša folklooriansambel Kilejne, kellele Kilingi-Nõmme klubi juhataja Piia Kajando kartulikaraskit pakkus. Foto: Ahto Kruusamäe

Saarde teisel pärimuspäeval tõi külakosti ersa-mokša folklooriansambel Kilejne (tõlkes Kaseke), mille lauljate rahvariided ja temperament võlusid publikut nagu ka tantsujalga keerutama pannud Lõõtsavägilased, kus mängivad Karksi-Nuia muusikakooli õpilased.

“Kilejne oli väga värvikas, nad esinesid oma keeles ja õpetasid meid arve lugema kuni kümneni, osa sõnadest olid eesti keelega päris sarnased, sest ersad ja mokšad kuuluvad soomeugrilaste hulka,” rääkis Kilingi-Nõmme klubi juhataja Piia Kajando.

Külalisi üllatas kartulikarask, mille küpsetas Lodja postijaama perenaine Aime Vilu. Ta kasutas retsepti, mille kirjutas mullu pärimusjutuna arst Kristi Sutt, kelle ema valmistas kartulikaraskit väga erilistel puhkudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles