Silmapaistvaim käsitöösiider valmib Tori-Jõesuus

Anu Villmann
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuiv õunasiider Brut.
Kuiv õunasiider Brut. Foto: Erakogu

Siidrimaja ja Eesti baarmenite asssotsiatsiooni (EBA) korraldatud esimese ametliku Eesti käsitöösiidrite hindamise võitis Tori-Jõesuu kuiv õunasiider Brut.

Tori-Jõesuu siidri- ja veinitalus toodetud Brut kogus 19 degusteerijalt kaheksa häält. Tori-Jõesuule pakkusid oma rüübetega konkurentsi siidritootjad Realist, Siidrikoda Snoob, Peninuki Napsukoda ja Jaanihanso, mis tegutseb samuti Pärnumaal.

Brutil on ilus tumekollane värvus, naturaalse õuna lõhn ja see on valminud traditsioonilisel meetodil ehk on pudelis kääritatud. Tegemist on ainsa kohaliku kuiva käsitöösiidriga, milles happesus ja tanniin on paigas selliselt, et meenutab veidi Briti siidrikultuuri. Meie kohalikest õuntest on seda väga raske saavutada,” iseloomustas osaühingu Siidrimaja juhatuse liige Kaire Jakobson Tori vallas Jõesuu külas valminud jooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles