Pärnu linnapea kaalub tasuta ühistransporti

Teet Roosaar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Pärnu linnapea Romek Kosenkraniuse sõnul annaksid Suur-Pärnuks ühinevad omavalitsused massiefekti ja võimaldaksid Pärnul näiteks ühissõidukites tasuta sõidu peale mõelda.

“Hinnavahe on langenud alla 900 000 euro, et Pärnus oleks bussisõit tasuta,” ütles Kosenkranius volikogu ühenduste ümarlaual haldusreformist tekkivat kasu põhjendades. Ta lisas, et seni on valdadevahelise ühissõidukiliikluse arendamist takistanud erinev finantseerimisskeem, kus Pärnu maksab pea kogu ühistranspordi eest ise, kuid vallad saavad enamiku raha riigilt.

Kosenkranius rääkis, et seni on vallapiirid takistanud isegi Pärnu bussiliini 350 meetri võrra teise omavalitsusse pikendamist, sest vald pole selle eest maksmisest huvitatud. “Näiteks huvihariduses ei maksa teised omavalitsused siiani Pärnu koolide investeerimiskomponenti. Ainuke hea näide on olnud loodusmaja,” kõneles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles