Eesti tippsekretärid tulevad Pärnumaalt

Anu Villmann
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sekretäride kutsevõistluse esikoha pälvis Merle Juurik (keskel) ja teise koha Kerli Korp (vasakul) Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Kolmandale kohale tuli Diana Paabel Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist.
Sekretäride kutsevõistluse esikoha pälvis Merle Juurik (keskel) ja teise koha Kerli Korp (vasakul) Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Kolmandale kohale tuli Diana Paabel Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist. Foto: Heikki Eljas

Eile Tallinna majanduskoolis toimunud tippsekretäri kutsevõistluse võitsid Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) õpilased Merle Juurik ja Kerli Korp.

Juurik sai mõõduvõtul esimese ja Korp teise koha, kolmas koht kuulus Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis õppivale Diana Paabelile.

Võistlusel olid esindatud kõik Eesti kutsekoolid, kus sekretäri eriala õpetatakse: peale PKHK ja Olustvere Tartu kutsehariduskeskus, Lääne-Viru rakenduskõrgkool ja Tallinna majanduskool.

Oma oskused pani proovile 20 sekretärikutse omandajat, Pärnust astusid peale Juuriku ja Korbi võistlustulle Ave Lemmergas, Gerly Sadilov-Hanst ja Rele Reial.

Võistlus koosnes eri ülesannetest nagu dokumendi vormistamine, protokolli, etiketi, kultuuri, sekretäritöö ja dokumendihalduse tundmine-oskamine ja eesti keele test. Esimest korda pidid tulevased sekretärid lahendama testi vene keeleski.

Jõukatsumise viimane ülesanne oli avalik esinemine, kus lühikese ettevalmistusaja järel tuli peast ette kanda tekst (kasutada ei tohtinud isegi märksõnu) koos oma arvamusega ja tuua seoseid erialaga.

Kerli Korp sai ainsana maksimumpunktid dokumendihalduse testis. Merle Juurik, Kerli Korp ja Rele Reial kogusid avaliku esinemise eest võistluse suurima punktisumma. Juurik teenis sekretäritöö testiski kõige kõrgemad punktid. Häid tulemusi näitasid kõik PKHK õpilased eesti keele tundmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles