Väike-Peeter olnust, olevast ja tulevast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nüüd on siis seis selline, et Väike-Peeter on jäetud Suure-Peetri meelevalda. Linnavalitsejatele ei lähe sugugi korda, mis saab edaspidi Väikesest-Peetrist ja kuidas ta ellu jääb. Head koostööd Väikesel-Peetril Suure-Peetriga loota ei ole, arvestades lähiminevikku.

Ei saa kuidagi öelda, et Suur-Peeter oleks oma asju ausalt ja viisakalt ajanud ning seadusi järgides toimetanud, rääkimata lugupidamisest Väikese-Peetri vastu. Alustati valega, kui Vana turu väikekauplejatele väljastatud teates oli kirjas renoveerimine. Suur-Peeter teadis täpselt juriidilist nüanssi, millega rentnikud kiiresti turuhoonest välja tõsta. Teade oli konfidentsiaalne ega kuulunud kolmandatele osapooltele avaldamiseks.

Kui Väike-Peeter jalad vastu ajas ja seadustest kinni pidamist nõudis, sobisid jõumeetodid Väikesest-Peetrist lahti saamiseks (ühepoolselt lepingutingimuste muutmine, tööaja pikendamine, hirmutamine).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles