Seadusemuudatus võib päästa pere ebainimlikust olukorrast

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Aleksandrov seob külalisi nähes kiiresti põlle ette. Teed serveerides tunnistab ta, et naudib Peterburis oldud kuude järel Lõpe kevadist rohelust ja puhast õhku – Eestis tekib tal kodutunne.
Andrei Aleksandrov seob külalisi nähes kiiresti põlle ette. Teed serveerides tunnistab ta, et naudib Peterburis oldud kuude järel Lõpe kevadist rohelust ja puhast õhku – Eestis tekib tal kodutunne. Foto: Mailiis Ollino

Üheksandat aastat Lõpel elavad Peterburist pärit Olga ja Andrei Aleksandrov tohivad ajutise elamisloa alusel viibida Eestis kokku 180 päeva aastas, aga kuna nende poeg õpib põhikoolis, on ema-isa sunnitud viisanõuete täitmiseks lahkuma Eestist kordamööda.

Et 16aastast noormeest mitte üksinda jätta, on vanemad sunnitud vahepeal Peterburist Eestisse kutsuma poisi vanaema.

“Olga sõitis paar päeva tagasi Peterburi ja mina äsja saabusin sealt. Talvel olime kaks kuud mõlemad Peterburis ja siis oli poja juures vanaema,” jutustab Lõpe Uue-Kingu kohviku peremees Andrei Aleksandrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles