Vabakool vedas ülelinnalist draamakonkurssi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selfie 7.–8. klasside arvestuses võitjatest ja žüriist.
Selfie 7.–8. klasside arvestuses võitjatest ja žüriist. Foto: Ott Kilusk

Pärnu vabakooli eestvedamisel toimus 18.–19. aprillil 5.–8. klasside ülelinnaline draamakonkurss, kus tänavu oli teemaks "Pildi sisse minek."

Õpetaja Ott Kiluski teatel astusid esimesel päeval üles 5.–6. klasside ja teisel päeval 7.–8. klasside võistkonnad Pärnu koolidest.

Ülesanne oli seekord keeruline, kuid võimalusterohke. Loosiga tõmmati tööleht mõne tuntud kunstniku maaliga, millest inspireerituna tuli poole tunniga esitamiskõlblik näitemäng vormida. Etteasteid hindas kolmeliikmeline žürii: vabakutseline näitleja Jaanus Mehikas, Endla teatri näitleja Priit Loog ja Jõõpre kooli emakeeleõpetaja Helle Kirsi. Žürii töö kujunes mõlemal päeval keeruliseks, sest etteasted olid üle ootuste julged, loovad ja leidlikud.

5.–6. klasside arvestuses saavutas esimese koha Vanalinna põhikool, teise koha Ülejõe põhikool ja kolmandaks tuli Sütevaka humanitaargümnaasium. Žürii jagas eripreemiaid kõige enam silma paistnud näitlejatele: "mehele" Sütevaka koolist ja "mõisnikule" Vanalinna koolist.

7.–8. klasside etteasteid auhindas žürii järgmiselt: esikoht Pärnu vabakool, teine koht Kuninga tänava põhikool ja kolmas koht Sütevaka humanitaargümnaasium.

Näitlejapreemiad pälvisid noormees Vanalinna põhikoolist, kes mängis ehitajat, kellest sai kunstnik. Teine näitlejapreemia läks korraga kahele tütarlapsele Kuninga tänava põhikoolist originaalse ansamblitöö eest. Leidlikult mängisid nad aeda, tuult jms, mis etenduses vajalik.

"Draamakonkurss on armastatud igakevadine ettevõtmine, kus noored nakatava lustiga publikut ja rõõmustavad iseennast. Suurim väärtus selle juures ongi tavaliselt mängulust. Viimasel ajal on palju räägitud sellestki, et see üritus võiks aasta jooksul rohkem kui ühel korral teoks saada, sest õpilaste huvi on suur. Elame, näeme," pakkus Ott Kilusk.

Draamakonkursi korraldasid Pärnu vabakooli õpetajad Ott Kilusk ja Ulrika Palts, lavaruumi pakkus Pärnu noorte vabaajakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles