Suupillifestival valmistub 15. sünnipäevaks

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philip Achille (Suurbritannia) võitis 2003. aasta konkursi Baltic-Nordic Open Pärnus ja on üks tuntumaid noori suupillimängijaid maailmas.
Philip Achille (Suurbritannia) võitis 2003. aasta konkursi Baltic-Nordic Open Pärnus ja on üks tuntumaid noori suupillimängijaid maailmas. Foto: Erakogu

Pärnu Harmonica festival tähistab sel suvel oma 15. sünnipäeva tavapärasest teistsuguste esinemispaikade ja maailmameistritest külalistega.

7.–10. juulil toimuval festivalil, kus peamised instrumendid on suupill ja tema "noorem veli" lõõtspill, astuvad üles muusikud enam kui 13 maalt.

Ametlikul avapäeval 8. juulil esinevad festivali galakontserdil Endla teatrimajas vaid peakülalised: virtuoosid Philip Achille Suurbritanniast ja trio Con Brio Poolast, Nami Miyata Jaapanist, Antoine Le Roux Prantsusmaalt ja imelaps Konstantin Reinfeld Saksamaalt. Eestlastest teevad kaasa Karl Madis ja Lõõtsavägilased.

9. juulil toimub kuursaalis rahvamuusika võistluskontsert publiku auhindadele. Samas annavad profid pilliõpetust nii algajatele kui edasijõudnutele. Õhtul on esmakordselt kavas kontsert Eliisabeti kirikus, kus peakülalised esitavad muuhulgas haruldast oreli ja suupilli duetti. Seejärel esinevad kuursaalis konkursi Baltic-Nordic Open parimad mängijad ja Raehoovi vabaõhukontserdil Pärnumaa Lõõtspillihaigete seltsi külalisesinejad.

Festival lõpeb 10. juulil, kui traditsioonilise rongkäigu järgsel vabaõhukontserdil antakse üle konkursi peapreemia ja viimasel kontserdil Ammende villas saab festivalikülaliste klassikatõlgendusi kuulata akustilises esituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles