Talguliste käed koristasid platsi

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Oleme platsi võsast välja raiunud, talguid teinud, ümbrus on silmanähtavalt parem,” rõõmustab Riisa külavanem Ene Riis.
“Oleme platsi võsast välja raiunud, talguid teinud, ümbrus on silmanähtavalt parem,” rõõmustab Riisa külavanem Ene Riis. Foto: Urmas Luik

Külavanem Ene Riis pakatab teotahtest. Tal on Pärnus puitdetaile valmistav ettevõte ja Tori vallamajas seisab ta selle eest, et riisalased saaksid bussipeatuses posti kõrvale valgustuse ning ootekoja. Hajaasustuse programmist tahab ta külla ühisvett ja -kanalisatsiooni, kuid uue muremuhu lõi külainimestele pähe info, et riik hakkab soid taastama ja plaanib kinni ajada Riisa raba äärsed kuivenduskraavid.

“Inimestel on hirm, et nende metsad ja maad saavad kannatada,” seletab Ene, kes sõnaka külavanemana kutsus esmaspäevaks kohapeale selgitusi jagama RMK looduskaitseosakonna spetsialisti Priit Voolaiu. Temalt küsivad riisalased, millele tugineb väide, et ümberkaudsed maad jäävad soode taastamisel mõjuta.

Riisalased on raiunud võsast lagedaks paarisajaruutmeetrise maalapi Halliste jõe haruna voolava Möldri oja kaldal. Sinna tulevad külakiik, laste mänguplats, varjualune, jaanitulekoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles