Riisa rantšo hooned ärkasid vees

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Matkajad, kes siin peatuvad, tahavad kuulda kohalike arvamust maailmas toimuvate sündmuste kohta,” ütleb Soomaa rahvuspargi ainsa majutuskoha Riisa rantšo perenaine Keily Rändvee.
“Matkajad, kes siin peatuvad, tahavad kuulda kohalike arvamust maailmas toimuvate sündmuste kohta,” ütleb Soomaa rahvuspargi ainsa majutuskoha Riisa rantšo perenaine Keily Rändvee. Foto: Urmas Luik

“Tulime siia riisuma ja kevadtöid tegema ja äkki hakkas vesi tõusma, me ei olnud midagi sellist varem näinud ja kiirustasime asju päästma,” meenutab Riisa rantšo perenaine Keily Rändvee 2011. aasta suurt reedet, mil algas Soomaa viies aastaaeg.

Üle kallaste paisunud jõgede vesi lennutas laiali puuriida ja halud ulpisid rõõmsalt igas suunas. Õue pealt ujus minema laste liivakast, üle kraavi ehitatud sillake oli ei tea kus nagu ka puidust kogukad pingid. Köögis päästis perenaine toiduaineid – tõstis need kapi otsa.

Soomaa rahvuspargi ainsas majutusasutuses Riisa rantšos on hooned maapinnast kõrgemal. Viies aastaaeg võib pakkuda kordumatuid elamusi sadadele kanuu- ja paadimatkajatele, kuid teeb kahju püsirajatistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles