Pärnu spordihallis mängisid erivajadustega lapsed

, Pillerpalli lasteaia arendusrühma õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadustega laste mängupäev Pärnu spordihallis.
Erivajadustega laste mängupäev Pärnu spordihallis. Foto: Erakogu

Pärnus on saanud traditsiooniks korraldada kevaditi südamenädalal erirühmade sportlik mängupäev.

Juba seitsmendat aastat toimunud mängupäeva avas Pärnu linna lasteaedade ühenduse eriõpetuse töörühma juht Kristi Virula ja tervitussõnad Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Mängupäeval osales sadakond last Kellukese, Mai, Pillerpalli, Pöialpoisi, Raeküla ja Tammsaare lasteaiast. Kutsutud olid Pärnu toimetulekukooli ja Sindi lasteaia lapsedki.

Lastega mängisid raamatutegelased: Mõmmi ja tema sõbrad Rebase-Rein, Mõmmi ema, Jänku-Juta, Konna-Lonni, hundikutsikas, uss, mutt, liblikas, lepatriinu ja orav. Mõmmi tutvustas ennast tuntud lastealaulu „Mõmmi ja aabits“ saatel, kõik teised tegelased tegid end ringi keskel lastele tuttavaks rahvapärase nimetuse ja iseloomuliku liikumisega.

Tegelased kutsusid lapsi mängima ja sportima. Lapsed liikusid keskusest keskusesse lauamängu „Mõmmi ja tema sõbrad“ järgi. Mängukeskustes sai „jõe” ääres olla, Karu-emaga koos pesu pesta ja kuivama riputada, Jänese-Juta juures oli hüppekool, lepatriinuga visati läbi rõnga palle, oravaga käidi pähkleid ja käbisid korjamas ning hundikutsika juures õpiti laisklemist. Sportlik mängupäev lõppes lustaka ühistantsuga. Kõigile lastele meeldis oma võimeid proovile panna, liikuda, sportida ja toredate tegelastega aega veeta.

Mängupäeval ei ole võitjaid ega kaotajaid. Kordaläinud ettevõtmine pakkus lastele tegutsemislusti, positiivseid emotsioone ja pani laste silmad särama. Korraldajate hinnangul on laste liikumine ja teistega suhtlemine väga tähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles