Suvetegevuste mess pakub ideid koolivaheaja sisustamiseks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kaubamajakas toimub taas suvetegevuste mess.
Pärnu Kaubamajakas toimub taas suvetegevuste mess. Foto: Erakogu

Pühapäeval Pärnu Kaubamajakas toimuv suvetegevuste mess toob kokku laste ja noorte puhke-, õpi-, töö- ja spordilaagrite, aktiivsete tegevuste ja kultuurisündmuste korraldajad.

Ürituse korraldaja Piret Hallik-Sassi sõnutsi sündis messi idee mullu, kui ta tõdes, et pered ei tea, mida lastele suvel pakutakse, samal ajal tahaksid laagrikorraldajad end paremini nähtavaks teha.

Suvetegevuste messil tutvustavad oma laagreid nii suurte üle-eestiliste kui ka Pärnumaa laagrite korraldajad.

Kaubamajakas on oma esindusega kohal näiteks Taevaskoja ja Valgemetsa laager, TaimAUT laager ja Fän Clabi lastelaager. Pärnumaa laagrikorraldajatest võib välja tuua Lindi telklaagrid, Aasavilja loodushommikud, oma linna loomise laagri "Me ehitame linna" ja Pärnu noorte vabaajakeskuse.

Tantsuhuvilistele noortele räägivad oma ettevõtmistest Camp of Hip Hop ja Studio Happy Dancers tantsulaagrite, Inna Sule esinemiskunstikooli tantsu- ja loovuslaagri ning Janne Ristimetsa loovuslaagrite korraldajad.

Töövõimalusi tutvustavad Pärnu õpilasmalev, Work&Travel, Rajaleidja keskus, Archimedese noorteagentuur, McDonald’s ja Estyes.

Ühe korraliku suve juurde käib sport. Messil annab suvetrennidest ülevaate Tatjana Jaanson Pärnu sõudeklubist – ta on kohal sõudeergomeetritega – ning Pärnu surfiklubi, Valgeranna Beach Golf ja MyFitness.

Ratsa- ja talulaagreid tutvustavad Kivisaare ratsatalu ja Ranna rantšo.

Teisi koolivaheaja sisustamise võimalusi leiab SkateTowni rulluisukeskuse, Jääaja keskuse, Vudila mängumaa ja ratastel noortekeskuse Mono Bussi messiboksist.

Pärnumaa meelelahutajatest on üritusel MiniFarmi mängumaa koos laheda maketiga, Valgeranna seikluspark, liikluslinnak, Hüppa mängumaa ja Laserpark.

Pärnu muuseum, keskraamatukogu ja nukuteater annavad aimu kultuurisuvest ning skulptor Rait Pärg kutsub messikülastajaid 2. juunil Pärnu rannas toimuvale liivaskulptuuride meisterdamise päevale. Messil saab juba savist kavandid valmis teha, et need juunis liiva sisse vormida.

Messil on sel suvel esimest korda Pärnus toimuva rõõmsate laste festivali korraldajad ja romantilise rannatee inimesed, kes tutvustavad oma suvesündmusi.

Käimsolevale merekultuuriaastale mõeldes näitab peredele oma tegemisi Pärnu lahe merepääste selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles