Pillerpalli lasteaias kõlas südamekuul nali ja naer

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpalli lasteaias pakuti aprillis 13 valikut oma südamele head teha.
Pillerpalli lasteaias pakuti aprillis 13 valikut oma südamele head teha. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaias Pillerpall toimus traditsiooniline südamekuu, mille eesmärk oli lastele ja täiskasvanutele teadvustada, kui tähtis elund on süda ja kuidas me saame oma südant hoida.

Liikumisõpetaja Sirje Aoveeri, muusikaõpetaja Jelena Savinskaja ja õppealajuhataja Halliki Tammiste teatel oli Pillerpalli lasteaias tänavu 13 valikut oma südamele head teha ja seda kõike lasteaia tervisemeeskonna aktiivi eestvedamisel.

1. aprillil oli mudilastel segamini tund, järgnesid naerupäev, haridusprogramm "Eesti toidu aastaring talus" Kurgja talumuuseumis, rühmade matkapäev rannaniidule, koolieelikute ja erirühmade spordi- ja mängupäev Pärnu spordihallis, tervisliku ampsu päev, häälepäev, laste mängu- ja tantsupäev Kalurihallis ning Pärnu liikluslinnaku külastus. Personal osales doonoripäeval, tervisepäeval ja motivatsiooniõhtul Pärnu laserpargis.

Nalja- ja naerukuu algas segamini tunniga. Selle päeva hommikul lukustati lasteaia välisuksed ja kõikidel lastel oli võimalus viibida tund aega omal vabal valikul mis tahes ruumis. Kõige populaarsemateks kohtadeks osutusid lasteaia pesamunade rühm ja direktori kabinet, kus iga soovija sai oma käele templi. Tsirkusepäeval naerutas lapsi oma naljade ja trikkidega kloun Ummi.

Tervisliku ampsu päeval valmistasid lapsed tervisliku ampsu kodust kaasa toodud puu- ja juurviljadest. Iga laps sai kätt proovida maitsvate salatite tegemisel.

Rahvusvahelisel häälepäeval kuulati ja matkiti kolme- kuni seitsmeaastaste lastega loomade ja lindude hääli. Lapsed õppisid peegli ees oma hääleaparaati tundma: tüdrukud ja poisid arutlesid, kus hääl moodustub, ja kuulasid oma häält, tehes elevandi kõrvu. Lõbusad mängud "Härra keel" ja "Kelle hääl?" tekitasid lastes palju elevust.

Mis puutub õpetajaid ja õpetaja abisid, siis käisid agaramad laste lõunauinaku ajal Pärnu toimetulekukooli füsioteraapiasaalis drenažööridel lihaskonda tugevdamas ja lõõgastustoas närve rahustamas.

Personali kaela- ja seljatervise eest kandis hoolt füsioterapeut Jaan Tammeorg, kes jagas naistele praktilisi nõuandeid, kuidas hoida kaela ja selga. Ürituste jada lõpetuseks toimus motivatsiooniõhtu adrenaliini ja põnevust pakkuvas Pärnu laserpargis. Hetkega muutusid täiskasvanud lasteks ja mängisid innukalt luuremängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles