Paikusel õpiti käte ja jalgadega

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikoolis õpiti kinesteetikat kasutades.
Paikuse põhikoolis õpiti kinesteetikat kasutades. Foto: Erakogu

Paikuse põhikool võõrustas Nordplus Juniori projekti raames külalisi Leedust, Lätist ja Taanist.

Projekti käigus uuritakse, kuidas kinesteetika rakendamine õppetöös mõjutab õpilaste edukust eri ainetes.

Õpetaja Kersti Rohtmetsa teatel oli külas 14 õpetajat, kes andsid Paikusel ohtralt tunde: külalisõpetajate tundidest said osa kümne klassi õpilased. Paikuse õpetajadki näitasid oma oskusi kinesteetika kasutamisel tunnis.

Mis on kinesteetika? "Kõik me kasutame õppimiseks oma meeli. Enamikul on õppimisstiil või kaks, mis aitavad kõige paremini tulemusteni jõuda. Klass koosneb erinevatest õppijatest," selgitas Rohtmets. Visuaalne inimene mäletab nähtut ja talletab õpitu mällu piltidena. Auditiivne inimene mäletab räägitut, loenguid ja suulisi juhiseid. Taktikaline inimene õpib kätega ja teda aitab, kui ta võib õppimise ajal näiteks keerutada pliiatsit või joonistada. Kinesteetiline inimene õpib käte ja jalgadega. Talle jääb info kõige paremini meelde füüsiliste kujutluspiltidena lihasmälu abil ja ta õpib kõige paremini siis, kui saab tegutseda, osaleda, kogeda ja katsetada. Kinesteetiline õppija on liikumismäluga õppur, kes eelistab õppimise ajal liikuda ja kõike käeliselt läbi teha (puudutada, kirjutada). "Kõikidest õppijatest on umbes viiel protsendil ülekaalus kinesteetiline õpistiil," nentis Rohtmets.

Kui tunnid vaadatud ja antud, alustati treeningtundidega õpetajatele, kus mängiti läbi õpiviise ja teemasid, arutati ja täiendati esitatut. Pärast koolipäeva tutvuti Pärnu linnaga ja sõideti Tartusse Ahhaa keskusesse.

Järgmine kohtumine toimub oktoobris Taanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles