Kontserdimaja lõpetab hooaja klassikatähe Sten Heinoja ja ERSOga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Heinoja.
Sten Heinoja. Foto: Erakogu

Tänavuse hooaja kontsertidele panevad Pärnu kontserdimaja ja Eesti Kontsert punkti homme, 28. aprillil, mil publiku ette on oodata ETV telekonkursi “Klassikatähed 2016” vastset võitjat, andekat noort pianisti Sten Heinoja.

Koos Eesti riikliku sümfooniaorkestriga tulevad esitlusele Raveli  “Suursugused ja sentimentaalsed valsid”, Prokofjevi klaverikontsert nr 3 C-duur op. 26 ja Tšaikovski sümfoonia nr 6 h-moll op. 74 “Pateetiline”. Dirigeerib James Feddecki USAst.

Sten Heinoja alustas klaveriõpinguid nelja-aastaselt Tallinna muusikakeskkooli eelklassis. 2011. aastast õppis ta klaverit Eesti muusika- ja teatriakadeemia klaveriosakonnas professor Ivari Ilja juhendamisel, lõpetades 2015. aastal cum laude.

Heinoja on edukalt esinenud paljudel konkurssidel nii Eestis kui välismaal. 2014. aastal võitis ta VIII Eesti pianistide konkursi, pälvides ühtlasi viis eriauhinda. Peale konkurssidel osalemise annab Heinoja regulaarselt kontserte. Ta on üles astunud Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Suurbritannias ja USAs.

2015. aastast õpib Heinoja Londoni kuninglikus muusikakõrgkoolis Royal College of Music, kus talle võimaldati täisstipendium magistriõppe läbimiseks.

Klaverimängu harjutamiseks kulub Heinojal päevas vähemalt kuus tundi. Tema enda sõnade kohaselt on pianisti elukutse parim, mida ta oskab ette kujutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles