Tublid nuputajad tõid Pärnumaale kõrgeid kohti

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutamine.
Arvutamine. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rapla ühisgümnaasiumis üleriigilisel matemaatikavõistlusel Nuputa tegid Pärnumaa õpilased tugeva etteaste. Võistlus toimus kahes vanuseklassis (5.–6. ja 7. klass) ja mõlemas võistlusklassis jõudis tugevas konkurentsis esikolmikusse üks Pärnumaa kool.

Tõstamaa keskkooli 7. klassi noored jäid Võru Kreutzwaldi kooliga teist kohta jagama, esikohale tulnud Tallinna reaalkoolile kaotasid mõlemad vaid poole punktiga.

Selles vanuseastmes pani oma nuputamisoskuse proovile 33 võistkonda ja peale Tõstamaa noorte tegi siin tubli tulemuse teinegi Pärnumaa esindus – Kuninga tänava põhikool, mis jagas kokkuvõttes neljandat kohta Otepää gümnaasiumiga.

5.–6. klasside arvestuses nuputasid end 34 võistkonna seas teisele kohale Pärnu Mai kooli õpilased.

Nuputa on võistkondlik matemaatikaülesannete lahendamise võistlus. Oma matemaatikateadmisi panevad siin proovile 5.–6. klasside neljaliikmelised ja 7. klasside kolmeliikmelised esindused. Võistlust korraldab Eesti matemaatika selts koostöös Tartu ülikooli teaduskooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles