Külad kärasid küsimärgid õhku

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“See pilt on kirju,” ütles POLi juhatuse esimees Lauri Luur, viidates külaliikumise eestseisjale Krista Habakukele (keskel) ja rahandusministeeriumi nõunikule Ave Viksile maakonnas ühinemisettepanekuid teinud omavalitsustele.
“See pilt on kirju,” ütles POLi juhatuse esimees Lauri Luur, viidates külaliikumise eestseisjale Krista Habakukele (keskel) ja rahandusministeeriumi nõunikule Ave Viksile maakonnas ühinemisettepanekuid teinud omavalitsustele. Foto: Urmas Luik

“See on nagu matusetoetus, ühekordne raha selle eest, et sa ennast ise kadunukeseks kuulutaksid,” kostis mehehääl üle teiste, kui Pärnumaa Kodukandi algatusel arutasid külade eestvedajad haldusreformi ja enda osa selles.

Ütleja pidas silmas valitsuse lubadust maksta vähemasti 5000 elanikuga omavalitsuse tekkimisel toetust iga ühineja kohta vähemalt 300 000 eurot. See raha on korraks, edasi peab vald ise hakkama saama.

Külainimesi puudutavad ümberkorraldused kõige rohkem ja nüüd otsustasidki nad häält teha. Kärada, nagu on moodne arupidamise vorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles