Avalik tänukiri tundmatule maanteeameti ametnikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotod Maanteeameti autost tehtud 2. mail kell 21:45 - 21:50, Nikolai 
tänaval Steffani pitsarestorani ees.
Fotod Maanteeameti autost tehtud 2. mail kell 21:45 - 21:50, Nikolai tänaval Steffani pitsarestorani ees. Foto: Erakogu

Tänan sind, tundmatu ametnik, kes sa töötad maanteeametis ja kasutad oma asutuse sõidukit restoranis käimiseks ning rikud kehtiva liiklusseaduse paragrahvi 20 lõige 1.

Tänan, et oled eeskujuks kaaskodanikele, keda manitsetakse kasutama asutuse sõidukeid ainult ametisõitudeks ja täitma liiklusseadust.

Loodetavasti oli tegemist äriõhtuga, kuid mul on siiski kahju, et sa ei suuda parkida oma autot 100 meetrit restoranist eemale, et jalutada Pärnu pärnade all linnulaulu saatel ja tutvustada oma äripartneritele meie linna suurepärast rohelust. Mõistan, et sul on pärast pikka väsitavat tööpäeva suur pitsanälg ja see vajab viivitamatut leevendust!

Mul ei ole raske oma auto paarsada meetrit eemale parkida ja koju jalutada, lugupeetud ametniku elutähtsad vajadused on tähtsamad. Samas ei hakka ma virisema, et olen maanteeameti Pärnu teenindusbüroos oma järjekorranumbrit poolteist tundi oodanud. Sinu ükskõiksete nägudega kolleegid, kes ei ole klienditeenindusest ja vastavast koolitusest tõenäoliselt midagi kuulnud, töötavad sekundi täpsusega puhkepauside järgi ega lase end pikast järjekorrast häirida. Ei saa ju pahaks panna tööseadusest kinni pidamist.

Siinkohal tänan veel kõiki kaaslinlasi ja restoranikülastajaid, kes ei suuda oma suitsukonisid prügikasti visata. Enne autosse istumist on hea pitsarestorani ees suitsu kimuda ja jäänuk mõnuga kohe tänavale lennutada. Koni prügikasti viskamine teeb jälle kümme sammu juurde. Mõistan, kui raske on täis kõhuga sammuda. Linna heakorraeeskiri näeb aga ette, et pean hoidma oma majaesise puhta. Niisiis tänan kõiki, kes näevad vaeva, et mul oleks ikka hommikuti tänavale astudes tööd.

Kahjuks ei anna see töö leiba.

Kirja autor on toimetusele teada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles