Juhtkiri: Ruhnlased, tulge üle!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tõesti, mida aeg kaugemale ja haldusreform lähemale, seda tõsisemaks muutuvad naljad: kui Pärnumaa koosseisus juba Kihnu on, võiks samasse maakonda kuuluda teinegi väike ja eripärane saar, Ruhnu. Kui ruhnlased Saaremaa asemel Pärnu poole hoiavad, võiks nad ju oma rüppe võtta küll, sest ega me Ruhnut meresaartevabale Lätile ju ometi anna.

Ruhnu vallavanema Jaan Urveti sõnade kohaselt teevad ühinemise Pärnuga mõistlikuks, et Pärnust saab kiiremini Mandri-Eesti eri paikadesse, Pärnus pakutavate teenuste valik on suurem ja Ruhnu lisab maakonnale kindlasti atraktiivsust.

Mõõda, kuidas tahad, Urvetil on õigus. Pärnu ühendused muu Eesti, eriti Tallinnaga on head ja tänu näiteks bussipiletihindadele soodsamad kui varem. Pärnus asub regiooni suurim haigla ja linna turundamise mõttes kõlab kaks saart alati paremini kui üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles