Ruhnu võib saada tagasi Pärnumaa saareks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirkatamaraan Runö võtab pardale 60 reisijat, kuid näiteks saarte laste pärimuspäevadeks mais on Ruhnu vallavalitsus osa kohti broneerinud.
Kiirkatamaraan Runö võtab pardale 60 reisijat, kuid näiteks saarte laste pärimuspäevadeks mais on Ruhnu vallavalitsus osa kohti broneerinud. Foto: Urmas Luik

Üha valjemini kostab mõte Ruhnu saare naasmisest Pärnumaa koosseisu, sest ruhnlasi tõmbab Pärnu poole nii ühistranspordi korraldus kui ajalooline side.

“Ruhnu saare Pärnumaa koosseisu tulek tuli kõne alla haldusreformi piirkonna komisjonis, kus oli arutusel, kuidas ja milline seis on maakondades seoses vabatahtlike ühinemistega,” rääkis Pärnu maavanem, Lääne-Eesti piirkondliku komisjoni liige Kalev Kaljuste.

Samasse komisjoni kuulub Saare maavanem Kaido Kaasik, kelle jutu järgi saab maakondlik haldusterritoriaalne muutus toimuda käsil reformi käigus, kui Ruhnu vald otsustab ühineda mõne omavalitsusega, mis ei kuulu Saare maakonda, näiteks Pärnu linna või Pärnu maakonna vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles