Raeküla ja Ülejõe kooli õpilaste minifirmad paistsid silma

Anu Villmann
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kool.
Raeküla kool. Foto: Ants Liigus

Estonian Business Schooli majas Eesti minifirmade mõõduvõtul astus võistlustulle seitse tublit minifirmat, millest viis olid Pärnu õpilaste ettevõtted.

Võistlusel tutvustasid minifirmad oma tegevust, näitasid žüriile oma tooteid ja esitlesid müügistendide juures müügitehnikat. Minifirma tegevuse aruande olid osalejad esitanud hindajatele varem.

Tihedas heitluses krooniti võitjaks Valga põhikooli minifirma Illuminati, teise koha saavutas Slimer Hargla koolist ja kolmanda koha sai Raeküla kooli Topsik.

Minifirmasse Topsik kuuluvad Lilit Salundi, Kendra Lelov, Rebecca Elisa Kaup ja Kertu Tammann, nende juhendaja on Kristi Suppi.

Topsik valmistab tühjadest plastpudelistest karpe, mida on mugav kasutada pinalitena või muude asjade hoidmiseks. Kolmandale kohale jõudis tiim oma läbimõeldud taaskasutusega.

Esikolmikule pani preemiad välja SEB. Raeküla kooli tüdrukud said auhinnaks TEA e-entsüklopeedia aastase kasutusõiguse.

Peale selle anti välja mitu eriauhinda.

Julge pealehakkamise eest võitis Tallinna teletorni servakõnni püksirihmu valmistav minifirma TaNK Pärnu Ülejõe koolist, juhendaja Kristi Suppi.

Büroomaailma tulevase partneri auhind läks minifirmale Krihvel, mis valmistab toredaid tahvlina kasutatava kaanega vihikuid. Krihvel on samuti Ülejõe koolist.

Tele2 loomingulisuse auhinna pälvis minifirma Puntravaba, mis kõrvaklapi juhtmete segimineku vältimiseks teeb armsaid loomakujulisi kinnitusi. Firma on Raeküla koolist ja juhendajaks Kristi Suppi.

PricewaterhouseCoopersi taaskasutuse auhinna pälvis minifirma PADJAD. Selle Raeküla kooli ettevõtte liikmed teevad suuri vahva disainiga istumispatju, mille sisuks kantud rõivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles