Filmisari toob ekraanile teosed sallivusest

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Püha sperma".
Kaader filmist "Püha sperma". Foto: promo

Pärnu uue kunsti muuseum näitab maikuus Iisraeli dokumentalistide värsket loomingut. Kolmel neljapäeval linastuvaid filme ühendav lüli on sallivus teisitimõtlejate ja -olejate suhtes.

Tänapäeva ühiskonnas satuvad vältimatult kõrvuti elama eri harjumuste, haiguste, põhitõdede ja usuliste veendumustega inimesed. Kolm filmi jutustab sellest, kuidas ümbritsevat sallida ja koos teistega hakkama saada.

5. mail linastuv "Varjud tänaval" on kollektiivne portree inimestest ühel elava liiklusega tänaval Tel Avivi lõunaosas. Kuna selles piirkonnas elab kõige rohkem pagulasi, joonistub miniportreede kaudu suhe juudiriigi kodanike ja uustulnukate vahel.

12. mail näidatakse Ori Gruderi dokumentaalfilmi "Püha sperma", mis selgitab, miks on juutide arvates sperma püha ja kuidas seda hoidma peab. Filmi autor näeb vaeva, et seda judaismi põhitõde oma pojale nii teoorias kui praktikas selgeks teha.

Kevadise filmisarja lõpetab 19. mail rabi Mordechai Vardi tõsieluline film "Ema pole hull" Amirast, nelja lapse emast, kes vajab oma depressiooniga võitlemiseks nii psühhiaatri abi kui oma pere ja koguduse tuge. Filmi autor jälgis oma kangelasi kaks aastat ja tõi lõpuks Amira võitluse elu ja surmaga ekraanile.

Dokumentaalfilmisari läheb pärast maikuud suvepuhkusele. Filme saab taas näha septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles