Keskeas pea ees tundmatusse

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu sai Papsaarde kodu rajanud paar uue pereliikme – varjupaiga kodulehel jäi silma vahva väike karvane krants, kes nüüd tähtsalt möödujaid haukumisega tervitab.
Tänavu sai Papsaarde kodu rajanud paar uue pereliikme – varjupaiga kodulehel jäi silma vahva väike karvane krants, kes nüüd tähtsalt möödujaid haukumisega tervitab. Foto: Mailiis Ollino

Eestlanna Eda Strandberg ja inglane David Foreman rajasid Londonis elades esmalt Audru valda tiigi kaldale suvemaja, ent leidsid peagi, et ainuüksi suvitamisajast jääb väheks, ja kolisid päriseks Maarjamaale.

Eda ja David on mõlemad 59aastased – nende sünnipäevadel on kuu vahet. Eda jutustab, et on elupõline inglise keele õpetaja ja pedagoogide soost, Kohilas kasvanud naine. Elu tõi ta Pärnumaale. Keskikka jõudes oli Eda elu sisuks töörabamine: kui koolitunnid olid läbi, ootasid juba eraõpilased. Raha oli vaja, et üksi kolme last kasvatades ots otsaga kokku tulla.

“Mul jooksis juhe kokku. Lähenesin viiekümnele ja eluisu kadus. Siis veel depressioonist nii palju ei räägitud,” meenutab Eda. Ta tegi otsuse, et kui ümmargune sünnipäev käes, peab see hullumeelsus lõppema. Noorim laps oli juba 17 ja sai kenasti ka iseseisvalt hakkama. “Lõpetasin Ülejõe gümnaasiumis kevadel oma klassiga ja sõitsin Londonisse,” meenutab Eda. Oli aasta 2006.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles