Suviseks pööranud ilm meelitab randa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Viimastel päevadel üle 20 soojapügala tõusnud termomeetrinäit on meelitanud Pärnu randa hulgaliselt peesitajaid ja ilusa ilma nautijaid.

Eile lõuna paiku võis Pärnu keskranna luidete ääres loendada mõnikümmend rannalist, kes olid endalt paksemad vammused heitnud ja rannalinadel suviselt päikesevanne võtsid.

Soomest Turu lähedalt Eurast pärit Tiia Niemi ja Emma Wessmann rääkisid, et nemad tulid päikest püüdma juba ennelõunal, kui rannas oli tuulevaikus ja meri peegelsile. “Armastame väga ilusat Pärnu randa ja naudime suvist ilma,” ütles Niemi, kes veedab koos sõbrannaga talvepuhkust. “Kui Pärnusse tulime, olid meil kasukad seljas, siin on aga tõeline suvi.”

Moskvast Pärnusse kolinud Alla Neverova, kes oli koos sõbrannadega luite ääres koha sisse võtnud, oli samuti rannailmaga rahul.

“Pärnu ja siinne rand on väga ilusad. Elan praegu nii Moskvas kui Pärnus, kuid siin meeldib mulle väga, plaanin suvepealinna püsivamalt elama asuda ja ettevõtlusega tegelema hakata,” lausus Neverova.

Päikesepüüdjaid olid täis pea kõik rannaalale ja selle naabrusse jäävad pingid.

Rannaäärsetes parklates peatusid aeg-ajalt reisibussid, mis tõid siinset liivaranda ja merd oma silmaga kaema kümneid turiste, kes ümbritsevat nutitelefonide ja tahvelarvutitega jäädvustasid ega pidanud paljuks jalgupidi jahedasse vettegi minna.

Ilmateenistuse andmetel mõõdeti Pärnu ilmajaamas eile pärastlõunal veidi üle 20 soojakraadi.

Suvist ilma ennustab ilmajaam ka järgmisteks päevadeks.

Supelhooaeg algab Pärnus ametlikult 1. juunil.

Alla Neverova (pildil vasakult) ning Lidia, Vera ja Nina Khaliper, kes jagavad elupaika Pärnu ja Moskva vahel, nautisid eile pärastlõunal suvepealinna rannamõnusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles