Vallikääru aasal joosti Uljana ja Kertu aitamiseks

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusjooksul aega ega võitjat ei fikseerita, ometi võtavad lapsed seda kui võistlust oma klassi au eest.
Heategevusjooksul aega ega võitjat ei fikseerita, ometi võtavad lapsed seda kui võistlust oma klassi au eest. Foto: Mailiis Ollino

Eile toimus Eesti 21 linnas 11. heategevuslik teatejooks, millega tänavu kogutakse annetusi liikumisvõime kaotanud nelja-aastase Uljana ja kuueaastase Kertu abiks.

Heategevusjooksul osalevad koolide 5.–9. klasside kaheksaliikmelised võistkonnad, Pärnu ja Pärnumaa koolid tõid seekord välja 83 võistkonda kokku ligemale 700 lapsega. Kui kogu Eesti osalejate arv 9500 märgib rekordit, siis tõele au andes tuleb märkida, et Pärnus on varasematel aastatel olnud väljas kuni 140 võistkonda.

Aga ilm oli eile imeilus ja uue peakorraldaja Margit Suhostavetsi ja igipõlise peakohtuniku Priit Neeme vedamisel sujus kõik rõõmsalt. Lapsed kuulasid Pärnu esindusjalgpallurite Taavi Lauritsa, Marko Lelovi ja Gert Oleski häid soove ja palvet neilegi platsi äärde kaasa elama tulla ja lasid end ühisvõimlemisel käima tõmmata. Vallikääru aasal esinesid Janne Ristimetsa väikesed ja JJ Streeti suured tantsijad ning siis kamandati esimene vahetus starti. Võistkonda ootas ees kaks 800meetrist ringi, iga jooksjat 200 meetrit silkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles