Kilingi-Nõmme gümnaasium noppis metsaviktoriinilt esikoha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasium.
Kilingi-Nõmme gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Tänavu 15. korda toimunud RMK interaktiivsel metsaviktoriinil sai gümnaasiumi arvestuses esikoha Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 11. klass, teise koha hõivas sama kooli kümnes klass.

Hästi esines viktoriinil Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 6.a klass, kes saavutas 5.–9. klasside arvestuses kümnenda koha.

Tänavu osales metsaviktoriinil rekordarv koole – 215 kooli üle Eesti. Kokku sai tulemuse kirja 9491 õpilast ja 809 klassi. Iga vanuserühma kümme paremat klassi saavad auhinnaks tasuta loodusõppeprogrammi RMK looduskeskuses koos transpordikompensatsiooniga.

"Premeerime parimaid klasse ja nende tublisid õpetajaid loodusharidusprogrammidega – ikka selleks, et viktoriini käigus omandatud teadmisi metsas täiendada ja kinnistada," sõnas viktoriini korraldanud RMK Oandu looduskeskuse juht Tiina Neljandik.

Neljandiku sõnade kohaselt on viktoriini korraldamine 15 aastaga väga palju muutunud. "Kui esimesel aastal tegime viktoriini ainult Harjumaa koolidele ja paberil ning osalejaid oli paarsada, kasvas huviliste maht peatselt nii tohutult, et pidime valima: kas lõpetada või kolida internetti," rääkis ta.

Neljandiku jutu järgi on aastate jooksul aina paranenud allikate kasutamine viktoriiniküsimustele vastamisel. "Ühelt poolt on internet lõputu infoallikas, ent teisalt vajab internetis leiduva hindamine kriitilist mõtlemist ja oskust tõeseid allikaid kahtlastest eristada," lisas Neljandik.

Metsaviktoriini tulemuste arvestus käis klasside kaupa, kuid iga õpilane vastas küsimustele iseseisvalt. Kuigi klasside arvestuses lugesid ainult nende tulemused, kus osa võttis vähemalt 75 protsenti õpilastest, saavad kõik vastanud õpilased oma punkte ja kohta näha üldtabelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles