Kooli direktor kirjutab doktoritööd meestest Kihnu kultuuris

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kihnu kiriku arhiiv on alles, Tartus puhastati see ära ja siin süstematiseerisin,” näitab Toomas Pajula muuseumis koguduse nimekirja 1848. aastast.
“Kihnu kiriku arhiiv on alles, Tartus puhastati see ära ja siin süstematiseerisin,” näitab Toomas Pajula muuseumis koguduse nimekirja 1848. aastast. Foto: Silvia Paluoja

“Kirjutamine läheb vahelduva eduga, riigitöö ei lase teadust teha,” ütleb Kihnu kooli direktor Toomas Pajula, kui jutuks tuleb tema doktoritöö meestest Kihnu kultuuris.

Sellise teema valis Tartu ülikooli kultuuriteaduste ja kunstide instituudi doktorant Pajula sellepärast, et ta on Kihnu päritolu, käib läbi kohalikega ja jälgib neid ajaloolase professionaalse huviga. Uurimuse teema on vastukäik naiste käsitlusele Kihnu kultuuris.

Tulevast ajaloodoktorit erutavaid teemasid on kodusaarel käsile võetust palju rohkem, näiteks kihnlaste korraga üleminek õigeusku, mõisaaeg, rahakate vapside väljasaatmine Kihnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles