Kätte jõudis pommileidmisaeg

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Eesti pommigrupi juhataja Janek Sõnum näitas demineerijate õppeklassis Eestist leitud mürske ja miinipilduja miine, mis erinevad nii suuruse kui välimuse poolest. Ohtlikud on sellegipoolest kõik.
Lääne-Eesti pommigrupi juhataja Janek Sõnum näitas demineerijate õppeklassis Eestist leitud mürske ja miinipilduja miine, mis erinevad nii suuruse kui välimuse poolest. Ohtlikud on sellegipoolest kõik. Foto: Mailiis Ollino

Lääne-Eesti pommigrupi juhataja Janek Sõnumi kinnitusel on kevad demineerijate jaoks üks tihedamaid tööperioode, sest siis leiavad inimesed kõikvõimalikku lahingumoona, mis võib olla haruldane asjatundjalegi.

“Kevadel algavad kaeve- ja põllutööd, inimesed hakkavad koristama ja remonti tegema,” põhjendas Sõnum. “Palju leide tuleb päevavalgele vanade majade taastamisel ja kiviaedadest. Sügis on teine kõrgperiood: siis leiavad marjulised ja seenelised palju asju metsast.”

Mürsk oli lõkkes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles