Karjamõisa lihatööstus trügis rahvusvahelise tunnustuseni

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstimeister Kajar Tammine on üks neist, kes annab oma panuse väikese lihatööstuse toodangu headusesse.
Vorstimeister Kajar Tammine on üks neist, kes annab oma panuse väikese lihatööstuse toodangu headusesse. Foto: Mailiis Ollino

Paarisaja elanikuga Suigu külas üle kümnele inimesele tööd andev Karjamõisa lihatööstus on tõestus, et väike ettevõte võib linnast vaadates ääremaal olla väga edukas.

Kontori seinal on tunnistused selle kohta, et Karjamõisa lihatööstus on Eesti gasellettevõte 2015 ja 2016, Are valla parim ettevõte, kaubandus-tööstuskoja liige. Raamimata on veel kaks olulist, hiljuti saadud tunnustust: rahvusvaheliselt hinnatud Bureau Veritase kvaliteedisertifikaat ja veterinaar- ja toiduameti mahetunnistus.

“Kvaliteedisertifikaadi saamine oli päris keeruline, Taanist käisid inimesed siin, auditeerisid tootmist, nõuded on väga kõrged,” räägib ettevõtte juhataja ja üks omanikke Enn Kuslap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles