Noorteühing tähistas mereaastat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkonna klubid tähistasid mereaastat.
Noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkonna klubid tähistasid mereaastat. Foto: Erakogu

Noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkonna klubid tähistasid Häädemeestel mereaastat kahepäevase laagriga.

Laager algas ekskursiooniga Läti Vabariiki Häädemeeste keskkooli klubi EAS juhendaja Teisi Kirimägi juhendamisel. Noored külastasid Ainaži meremuuseumi – seal oli nii lätlaste kui ka eestlaste esimene merekool –, käisid kahe riigi piiril asuval Ikla muulil ja Treimani muuseumis, mida tutvustas muuseumi looja Ants Link.

Kabli seltsimaja juures kohtusid laagrilised kodukandi asjatundja Malle Alunurmega. Eesti „Ta andis noortele põhjaliku ülevaate laevade ehitusest, reederitest, Kabli hoonetest. Koos kõnniti Kabli promenaadil ja mindi linnuvaatlustorni, kus õpiti selgeks võrgu punumine ja sõlme tegemine,“ kirjeldas 4H Pärnumaa piirkonnajuht Inga Raudsepp.

Laagripaigas Häädemeeste keskkoolis sisustasid noored õhtuse programmi, selleks olid noored juba kodus valmistunud.

„Esimesena astusid lavale klubi Kärmed Tootsikad tantsijad ja esmaettekandele tuli tants „Meremehe armastus“,“ andis Raudsepp ülevaate. „Siis nägime klubide Paikuse Lõvid, A-Rühm ja Sindila ühislaulu ja liikumiskava „Meri on, meri jääb“ – klubi Positiivne neiud tulid samuti välja lauluga „Meri on, meri jääb“. Klubi Dixie Lõpelt oli aga ette valmistanud lühinäidendi „Hoia meri puhtana!““

Järgmisel hommikul oli viktoriin „Mida nägin ja kuulsin eile?“ „Selgus, et noored olid kuulanud hoolega kõike, mida neile eelmisel päeval räägiti, näidati ja tutvustati,“ tunnustas Raudsepp.

Tantsuõpetaja Tiina Laidla õpetas noortele ühistantsu „Mutionu pidu“ ja valssi. „4H põhimõte on valmistada noori ette iseseisvaks eluks ja pole ju paha, kui iga noor oskab oma pulmas valssi tantsida,“ tähendas Raudsepp.

Järgnes tund, mille kohta võiks öelda auh-auh – külla tuli Maarja Laidla teenistuskoeraga Pähkel, kelle ülesandeks on leida üles tubakas. „Sellist vahvat sõpra, kes nii hästi sõna kuulab, soovis endale nii mõnigi noor,“ lausus Raudsepp.

Pärnumaa piirkonna noored tänavad Teisi Kirimägi, Eeva Noni ja Kaire Maddisoni toreda laagri ning mereakadeemiat rahalise toetuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles