Õpilased otsisid Saksa jälgi Pärnus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Saksa kevad" meelitas õpilased Pärnus Saksa jälgi otsima.
"Saksa kevad" meelitas õpilased Pärnus Saksa jälgi otsima. Foto: Erakogu

„Saksa kevad“ hakkab selleks korraks otsi kokku tõmbama ja Pärnuski on üritused läbi, jäänud on vaid tänuõhtu tublimatele.

8. ja 9. klasside õpilastele toimus läinud nädalal linnamäng „Saksa jäljed Pärnus“. Pärnu linna saksa keele aineühenduse juhi Ene Kübarsepa ütlust mööda on selline linnamäng õpilastele alati huvi pakkunud.

„Tavaliselt liigutakse giidi saatel kindlatel radadel ja otsitakse (balti-)saksa kultuuritegelaste jälgi meie kodulinnas, seekord osaleti nutiseadmetega Loquiz-keskkonnas koostatud orienteerumismängus,“ kirjeldas Kübarsepp. „Mängus tuli läbida punkte võistkonna otsusel koostatud järjestuses. Igas punktis tuli kas vastata küsimustele või teha foto.“

Osalejaid oli Pärnu linna kõrval seekord maakonnastki – Pärnu-Jaagupi koolist. Just selle kooli õpilased Anton Kudrjavtsev, Sigre Kodasma ja Ann-Kristin Vaher osutusid parimateks Pärnu linna tundjateks. Nende õpetaja on Aili Vunk.

Teiseks tulid Mai kooli õpilased Annabel Mõtus, Hendrik Tuisk ja Karin Oppe õpetaja Maritte Linde juhendamisel. Kolmandaks platseerusid Sütevaka humanitaargümnaasiumi  õpilased Marie Põdra, Helina Sommer, Kendra Veskimägi ja Kristin Tamm, nende õpetaja on Epp Suigusaar.

„Peamine eesmärk oli, et õpilased saaksid teadmisi linna ajaloo kohta ja avastaksid uut koos meeskonnaga ringi jalutades,“ ütles Kübarsepp.

Kokku osales 14 võistkonda 54 õpilasega.  

Mäng toimus juba kuuendat aastat. Seekordse mängu panid kokku saksa keele õpetajad Ave Ermus Ülejõe põhikoolist ja Ene Kübarsepp Kuninga tänava põhikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles