Muuseumiööl avanevad Kihnu elu mustrid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Merekultuuriaastale pühendatud muuseumiööl esitleb Kihnu muuseum oma uut trükist, 2017. aasta seinakalendrit, mis kajastab ühenduse pidamist saarega läbi aegade ja avab väliskihnlase Silvia Soide fotonäituse “Kihnu elu mustrid”. Kontserdi annab muuseumi aias Paide meeskoor.

“Kalendri ettevalmistamine on kestnud kolm-neli aastat, otsisime fotosid, koostasime tekste, kuidas kihnlased on läbi aegade mandrile ja tagasi saanud, alates jääteest ja lõpetades kopteri ning hõljukiga,” rääkis Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav.

Suvi läbi on muuseumis töötoad, kus saab õppida saarerahvale igapäevaseid töövõtteid. Mere peo ajal jäädakse töötubadega koduseinte vahele ja kes tahab sadamast pidustuste ja laadamelust eemalduda, seab sammud sinna. Muuseumitunnid toimuvad juuli keskpaigast, huvilised saavad aimu Kihnu ehedast folkloorist, sest neis tundides osaleb ansambel Kihnumua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles