Juhtkiri: Muutuv rand, hea rand

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Suvehooaja lähenedes jõuab järjest enam inimesi Pärnu ranna rajooni, mis iga aastaga veidi muutudes esimese hooga isegi võõristust võib tekitada. Üks olulisemaid paiku, kus rand eelolevast suvest teistsugune välja näeb, asub kuursaali vastas. Halvalõhnalise sonni ja kõrkjate asemele rajatakse rannajalgpalliväljakud. Juba praegu, kui tööd alles käivad, annab sile liivaplats aimu tulemusest. Muidugi ei ole võimalik praegu ette näha, milliseks loodus kogu selle ala ja needki luited, kust liiva ammutatakse, aja jooksul muudab.

Arvestusi annab teha, kuid seda, kas kõik õigesti on välja mõeldud, näeme alles mõne aja pärast, kui suvi, sügistuuled, vihm, jää ja sula on väljakuist üle käinud. Laiemas mõttes on ettevõtmine ometi hea, sest supelrand ei ole pikk ja kui ühe lisahektari kasutusse saab võtta, linn võidab.

Samal ajal ei tohiks tõepoolest unustada, et mõni traditsioon, sealhulgas naisterannas päevitamine, väärib kindlasti hoidmist ja säilitamist. Iga kuurordi muudavad ainulaadseks just erinevused, mitte sarnasused ülejäänutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles