Pärnus tutvustati meditsiinitehnika pöördelist uuendust

Annika Poldre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome leiutaja ja ämmaemand Eija Pessinen soovib, et tema leiutis võtaks naistelt sünnitushirmu ja vähendaks valu.
Soome leiutaja ja ämmaemand Eija Pessinen soovib, et tema leiutis võtaks naistelt sünnitushirmu ja vähendaks valu. Foto: Urmas Luik

Pärnus pidasid kaks päeva igakevadist aastakonverentsi Eesti ämmaemandad. Esimest korda Eestis tutvustas Soome ämmaemand ja ettevõtja-leiutaja Eija Pessinen ametiõdedele omaloodud innovaatilist tugiseadet, mis kergendab sünnitust tuntavalt.

Tugiseadme Relaxbirth kasutamine on sünnitusabis uus suund. Toetudes iidsele traditsioonile, et loomulik sünnitus ei toimu lamades, vaid naise kehale sobivaimas asendis, on konstrueeritud Relaxbirth seadmena, mis toetab naist selles tegevuses ja võimaldab tal valida üle paarikümne asendi hulgast endale meelepäraseima.

Pessinen, kes on tegelnud tõstmisega, teab oma kogemusest, kuidas lihaskonda rakendades jõupingutust kontsentreerida. Neid teadmisi on ta rakendanud kõnealuse seadme loomisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles