Juhtkiri: Linn kohalikele käru keeramas

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Tervelt veerandsaja Pärnu kohviku, baari ja restorani esindaja pöördus linnajuhtide poole, sest neid valdab õigustatud mure seoses eesoleval suvel esmakordselt ja kolmel korral toimuva tänavatoidufestivaliga “Pärnu maitsete uulits”.

“Enam ei kehti korraldajate antud esimesed lubadused festivali osalejate arvu, lahtiolekuaja ja alkoholi mittemüümise kohta. Sellistel tingimustel Pärnu linnatänaval ilma konkursita ja kohalikke ettevõtteid kaasamata sündmuse korraldamine ei ole meile vastuvõetav. See ei ole festival ega loo ühtegi lisaväärtust Pärnu toidukohtadele,” seisab pöördumises, milles muu kõrval otsesõnu öeldakse, et see juhtum kõneleb ebaõiglasest konkurentsist ja ühe korraldaja soosimisest.

Kogu pöördumisest kumab läbi väga tõsine probleemipundar, mida linnajuhid ei saa ega tohi tähelepanuta jätta. Kui mitte ainult Supeluse tänava äärsed toitlustus- ja meelelahutusasutused, vaid samuti nende kesklinnast üpris kaugel asuvad kolleegid leiavad, et kohalikke ettevõtjaid koheldakse halvasti, on sellel tõepõhi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles