Muuseumiöölisi tervitavad Kreutzwald ja Koidula

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula muuseumi taasasustavad homsest kaks ajaloolist tegelast: Koidula ja Kreutzwald (Kaili Viidas ja Elmar Trink).
Koidula muuseumi taasasustavad homsest kaks ajaloolist tegelast: Koidula ja Kreutzwald (Kaili Viidas ja Elmar Trink). Foto: Erakogu

Sel laupäeval kogu Euroopas toimuval muuseumiööl hoiab suvepealinnas Pärnu muuseumi ja uue kunsti muuseumi ja vanalinnas avatavate üheöömuuseumide kõrval 18–23 uksed valla Koidula muuseum, kus huvilisi võtavad vastu Friedrich Reinhold Kreutzwald ja Lydia Koidula.

Kreutzwaldi kehastab muuseumi juhataja Elmar Trink ja poetessi Kaili Viidas, kes pärast tütre sündi tõmbab pikema pausi järel Koidula rõivad taas selga ja hakkab klassitoas koos Tringiga järgmisest nädalast augustini taas näitemängu “Viru laulik ja Koidula” etendusi andma.

Muuseumiööl on nad Jannseni tänava klassituppa kutsunud Lydia Koidula 1946. aastal ümbermatmise lugu jutustama asjaosalise Henno Sepa ning kultuuri- ja merelainetele veab jutulõnga fotokunstnik ja merebioloog Jüri Tenson. Kõneldakse kunagisest Koidula muuseumi menulavastusest “Vaimude tund Jannseni tänaval” ja Pärnu lahe hingeelust. Samuti toimub muuseumituur giidiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles