Galerii: Rääma kooli 7.b näitab linnarahvale oma kunstiannet

Veste Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pärastlõunal olid Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas oma kunstinäitust „Kui mul ükskord luua lasti …“ üles panemas ja avamas Rääma kooli 7.b klassi õpilased kunstnik Kaarel Kütase juhendamisel.

Kõik sai alguse sellest, et kunstiõpetaja Eve Popp on alati kiitnud 7.b klassi kui kunstiandekat seltskonda. Nii tuligi klassijuhataja Heli Buhtil mõte kutsuda kooli 140. sünnipäeva nädalal tagasi kooli oma esimese lennu lõpetaja Kaarel, kes tutvustaks noortele ühe kunstniku töid ja tegemisi.

„Kaarlil olid aga suuremad plaanid,“ rääkis Buht. „Et ta juba oma vanasse kooli tuli ja 7.b klass talle meeldis, tundus üks koolitund juttu liiga lühike kunstnikutööst ülevaate andmiseks. Kaarlil tärkas mõte õpilastega loomeprotsess läbi teha, nii et iga laps alustab oma ideest ja tulemuseks on teose eksponeerimine näitusel. Mis siis saab, kui anda loominguks vabad käed?“

Buhti jutu järgi käis Kaarel vähemalt korra kuus koolis õpilasi juhendamas, pidas sidet kirja ja telefoni teel. Suureks abiliseks oli talle kunstiõpetaja Eve Popp.

Valmis väga erilaadseid teoseid: fotoseeriaid, maale, joonistusi ja skulpturaalseid objekte.

„Kuigi kunstinäituseks valmistumine pole tavakooli seitsmendike jaoks tavapärane tegevus, on nad pooleaastase tööprotsessi järel jõudnud tulemuseni, mida kirjeldades võib vahest öelda, et tegu on kooli kunstitunni ülesande ja nüüdisaegse kunsti seguga,“ ütles õpilasi juhendanud Kütas.

Näituse avas kooli direktor Elmo Joa, seejärel rääkis kunstnik Kaarel Kütas ja tema järel klassijuhataja Heli Buht. Tänusõnad ütles raamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker.

Näitus „Kui mul ükskord luua lasti …“ jääb Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas avatuks 3. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles