Muuseumiöö tõi uue kunsti muuseumisse rohkelt külalistajaid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö Pärnu uue kunsti muuseumis.
Muuseumiöö Pärnu uue kunsti muuseumis. Foto: Erakogu

Tänavune merekultuuriaastale pühendatud muuseumiöö "Öös on laineid" tõi Pärnu uue kunsti muuseumisse 682 külastajat.

„Vihma trotsides jõudsid inimesed muuseumi nii autodega kui jalgsi. Muuseumisse leidsid tee nii noored kui vanad,” kirjeldas Vaiko Edur uue kunsti muuseumist. „Käisid need, kes on igal aastal muuseumiööst osa võtnud, aga oli ka külastajaid, kes leidsid tee kunstimuuseumi esimest korda.”

„Kõik külastajad jäid ekspositsiooniga rahule ja tänasid muuseumiöö korraldajaid,” märkis Edur.

Uue kunsti muuseumis said külastajad tutvuda Jaan Elkeni kureeritud eesti maalikunsti mahuka ülevaatenäitusega "Muutuv ja muutumatu. Eesti kaasaegne maalikunst", Marie Soosaar-Virta koostatud taaskasutusteemalise näitusega „Anna uus elu” ja Arne Aderi loodusfotode näitusega „Võluaknad”.

Tavapäraste näituste kõrval sai tutvuda ka uue kunsti muuseumi kollektsioonis olevate mereteemaliste teostega. Tähelepanu all oli Iiri kunstniku Daniel de Chenu video "Taevapiir", Mark Sadani (USA) fotoseeria "Veealune Leslie" ning eesti kujuri Ellen Kolgi Carrara marmorist skulptuur "Merevahust sündinu". Kõigi kolme kunstniku teostes on tähtsal kohal vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles